z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

Poslanstvo

Naše poslanstvo je širjenje kulture uživanja vina in hrane. Širjenje kulture prvenstveno razumemo predvsem kot pripravo in izvedbo vrhunskih prireditev, na katerih pridelovalci in proizvajalci predstavljajo v prvi vrsti slovenska vina, kmetijske pridelke, živila in jedi. Želimo si namreč boljše prepoznavnosti slovenskih vinarjev in drugih proizvajalcev, kuharskih mojstrov ter ponudnikov pridelkov, proizvodov in storitev, ki prispevajo k rasti in razvoju slovenske gastronomije in turizma.

Naše prireditve tako že vrsto let povezujejo potrošnike in ponudnike. Obiskovalcem pa omogočamo, da spoznajo vinarje in druge proizvajalce, slišijo njihove izkušnje in doživijo delčke njihovih zgodb. Posebno pozornost namenjamo usmerjanju pozornosti obiskovalcev na kuharske mojstre, ki iz pridelkov in živil ustvarjajo prave kulinarične mojstrovine. Vsem pridelovalcem, proizvajalcem in ustvarjalcem pa ponujamo strokovnjaka, končnega potrošnika, medijsko odmevnost, druženje s konkurenco in posledično pozicioniranje vin, pridelkov, proizvodov in živil ter kuharskih mojstrovin v (izbranem) okolju.

Prav tako si prizadevamo tudi za ohranjanje slovenske kulture in običajev, za boljšo prepoznavnost slovenskih vinorodnih dežel in kulinaričnih regij, vinsko turističnih cest, turističnih kmetij, gastronomije in kulturno-umetniškega izročila. Dodana vrednost naših prireditev pa je promocija Ljubljane in Slovenije kot enološko, kulinarično in turistično zanimive destinacije.