z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

Delavnice

16.00-16.45 - Modri salon
RAZMIŠLJANJA DVEH PENIČARSKIH VELIKANOV - Kako pritegniti pozornost ocenjevalcev?
Moderator: Vanja Alič, urednik spletnega portala O vinu
Vsa mesta na delavnici so že zasedena; prijave niso več možne!

Klet Istenič z Bizeljskega je bila prva zasebna peničarska klet v nekdanji Jugoslaviji. Kot se za klet s takšnim stažem spodobi, ima v svojih vitrinah malo morje nagrad. Tudi Parkerjevih 91 točk. Miran Sirk (Bjana) je svetu mehurčkov predan že dobrega četrt stoletja. V zadnjih šestih letih je na prestižno Decanterjevo ocenjevanje poslal 17 vin in čisto vsa so dobila medalje. Tudi tri platinasta priznanja. Razmišljanja dveh slovenskih peničarskih titanov bo pospremila pokušina njunih nagrajenih nagrajenih vin.

17:15 - 18:00 - Salon Iris

ODGOVORNO UŽIVANJE VINA
Moderator: Miha Istenič, Združenje vinarjev simpozij Slovenije
Delavnica je odpovedana!

Vinarji živimo od vina in za vino. Vino enostavno ni samo komercialna kategorija, ampak je v naši kulturi mnogo, mnogo več. Ljudje praznujejo z nami in vino povezuje vinograde, kleti, prometna omrežja, gostinstvo, ljudi ki živijo in delajo okoli nas. Zato nam mora biti mar. Zato tudi znotraj združenja vinarjev Simpozij uvajamo strategijo trajnosti in odgovornosti, strategijo, ki slavi življenje danes za lepo prihodnost jutri. Prav zato so še posebej pomembni rodovi, ki prihajajo. In mi jim želimo biti vzgled.

17.45-18.30 - Modri salon
SREČANJE NA VRHU – najboljša slovenska in hrvaška peneča vina letošnjega ocenjevanja
Moderatorici: Marija Vukelić, soorganizatorica zagrebškega Salona pjenušavih vina Zagreb 2018, dr. Nina Levičnik, soorganizatorica obeh Salonov penečih vin 2018
Vsa mesta na delavnici so že zasedena; prijave niso več možne!

Drugo leto zapored organiziramo dva salona, v dveh prestolnicah, dva peneča se svetova, ki se združita na ocenjevanju v želji, da pokažeta najboljše, kar imata, in dokažeta, da se kvaliteta penečih se vin vztrajno dviguje. Na vodeni degustaciji se bodo predstavila tri najboljša slovenska in tri najboljša hrvaška peneča se vina – skupno šest, od tega štiri bela in dva rose.

19.30-20.15 - Modri salon
MEHURČKI, MEHURČKI, MEHURČKI - poznate izvor in osnovo penečega vina?
Moderator: Rok Jamnik, enolog kleti Puklavec Family Wines

Veste katere so bistvene razlike med pridelavo penine po tradicionalni in tankovski metodi? Bi radi spoznali kakšne penine se skrivajo v steklenicah ormoške kleti? Če ste vsaj na eno vprašanje odgovorili z DA ste vabljeni, da se nam pridružite na delavnici, ki je prvenstveno namnjena mladim in tistim, ki šele spoznavajo svet vina. Pridite in spoznajte barvno paleto penin kleti Puklavec Family Wines.Udeležba na delavnicah je možna s kupljeno vstopnico za salon in ob predhodni rezervaciji. Svoje mesto si lahko rezervirate preko e-maila: tanjap@radost.si in na recepciji ob vhodu na salon - do zapolnitve mest, ki so omejena.