z
a

r
a
z
s
t
a
v
l
j
a
v
c
e
 

E-novice

Bodite obveščenih o naših dogodkih.

Novice

06.06.2018Poletna vinska razvajanja so pred vrati

Že več kot desetletje je tretja sobota v juniju rezervirana za Poletna vinska razvajanja, ki bodo ulice in trge mestnega jedra Ljubljane zavzela v soboto, 16. junija 2018, med 11. in 21. uro (v primeru slabega vremena je nadomestni termin nedelja, 17. junija).Poletna vinska razvajanja so umeščena pred sam začetek poletja. Še pred dopusti in koncem šole, v velikem pričakovanju vročega poletja pripravljamo potep z lahkotnimi vini in okusnimi grižljaji po starem mestne jedru Ljubljane. Na stojnicah, ki bodo razporejene po Stritarjevi ulici, Mestnem trgu, Cankarjevem nabrežju in Prešernovem trgu, se bo sprehajalcem in sprehajalkam predstavilo preko 60 ponudnikov vrhunske vinske kapljice in odličnih kulinaričnih dobrot iz cele Slovenije.

05.02.2018Salon pjenušavih vina Zagreb otvoril našo novo sezono

V petek, 2. februarja 2018, smo v srcu hrvaške prestolnice, v Zagrebu že drugo leto zapored otvorili sezono Radostnih prireditev. Na 2. Salonu pjenušavih vina Zagreb, ki je med 15. in 21. uro potekal v hotelu Dubrovnik, se je prestavilo 39 razstavljavcev, od katerih je bila skoraj polovica slovenskih. Slovenski vinarji so prejeli tudi večino priznanj za najvišje ocenjena vina; med katerimi sta tudi priznanji za najvišje ocenjena vina v obeh kategorijah.Sezono Radotnih prireditev nadaljujemo v petek, 16. februarja 2018, z 5. Salonom penečih vin Ljubljana, ki bo tradicionalno v veliki dvorani GH Union. Na salonu, ki letos beleži mini jubilej, se bo predstavili rekordno število razstavljavcev.

18.12.2017Leto 2018 začenjamo z mehurčki - v Zagrebu in Ljubljani

Z 2. Salonom pjenušavih vina Zagreb, ki bo v petek, 2. 2. 2018 bomo otvoril novo zagrebško vinsko sezono; dva tedna kasneje, v petek, 16. 2. 2018, pa bo 5. Salon penečih vin Ljubljana, otvoril sezono ljubljanskih vinskih dogajanj. Tako zagrebški kakor tudi ljubljanski salon bosta v samem srcu prestolnice – zagrebški v Hotelu Dubrovnik, ljubljanski pa v Grand Hotelu Union. Vabljeni!

09.11.2017Znani so zmagovalci letošnjega Festivalskega ocenjevanja

Na današnji novinarski konferenci, ki je bila v ljubljanski restavraciji Atelje, smo razkrili tudi najvišje ocenjena vina v treh razpisanih kategorijah - bela, suha vina; bela, polsuha vina; rdeča, suha vina. Več si lahko preberete na tem linku.   

24.10.2017Festival vseh festivalov bo gostil več kot deset partnerskih salonov

Jubilejni, 20. Slovenski festival vin, ki bo 17. in 18. novembra 2017, v GH Union in hotelu Slon, v Ljubljani, bo gostil več kot deset partnerskih salonov. Vse salone letošnjega Festivala vseh festivalov si lahko ogledate tule.

09.10.2017Najavljamo dve martinovi soboti

Letošnje Martinovanje v Ljubljani bo nekaj posebnega, saj bomo martinovali kar dva krat - 4. in 11. novembra, vsakokrat med 10. in 17. uro, na ulicah in trgih stare Ljubljane. Prvo izvedbo Martinovanja v Ljubljani bo tudi to leto spremljal tudi dvig vina iz Ljubljanice, ki smo ga skupaj z Drugo violino potopili junija. Sicer pa si lahko seznam ponudnikov, ki ga ves čas dopolnjujemo, pogledate v zavihku Ponudniki.

03.07.2017Lidlov mladi vinar 2017

Skupaj z Lidl Slovenija iščemo vzhajajoče vinarske zvezde. Si perspektiven vinogradnik in vinar, mlajši od 35 let? Je pridelava vina tvoje poslanstvo, tvoj življenjski cilj? Je v zadnjih dveh letih izpod tvojih rok nastalo vino, ki si zasluži mesto na Lidlovih policah? V kolikor si 3 x odgovoril/a z da, se prijavi preko spletne strani: http://mladivinar.si/

01.07.2017Izročeni prvi dve vabili na jubilejni festival

Po tem, ko smo naredili analizo, kdo je bil kolikokrat z nami, smo ugotovili, da sta z nami, od vsega začetka dva vinarja: Damjan Štokelj, s Posestva Štokelj, in Bogdan Makovec, Mansus. Ker sta obe posestvi »naši« že od vsega začetka, smo se odločili prvi dve vabili na festival izročiti osebno. Tako smo se v sredo, 21. junija 2017, odpravili v Vipavsko dolino – najprej k Štokljevim na Planino, od tam pa še k Makovčevim v Brje.

19.06.2017Na Poletnih vinskih razvajanjih preko 5000 obiskovalcev

V soboto, 17. junija 2017, je staro mestno jedro Ljubljane zopet zaživelo s poletno različico Ljubljanske vinske poti, ki je na najokusnejši sprehod v Ljubljani zvabila preko 5000 obiskovalcev od blizu in daleč.

18.04.2017Objavljen je razpis za vse tri LVP

Vabljeni vinarji, gostinci, turistične kmetije in turistično-informacijski centri, da se predstavite tisočim Ljubljančankam, Ljubljančanom, obiskovalkam in obiskovalcem Ljubljane ter navdušite z okusi, barvami, vonji in zvoki! Odločite se lahko za sodelovanje samo na eni, na dveh ali na vseh treh izvedbah Ljubljanske vinske poti. RAZPIS

10.01.2017Jubilejno sezono odpiramo s salonom penečih vin v Zagrebu

Po izjemno uspešnem 3. Salonu penečih vin v lanskem letu nadaljujemo s salonom kot otvoritvijo sezone vinsko-kulinaričnih dogodkov. V novo, tokrat jubilejno leto, v katerem praznujemo 20. obletnico RadoStnih prireditev, vstopamo s sloganom: »Naj se paznovanje začne v velikem slogu - z mehurčki!« V poklon jubileju bomo prvič v zgodovini RadoStnih prireditev organizirali prireditev izven meja Slovenije. Teden dni pred Salonom penečih vin bomo Salon penečih vin / Salon pjenušavih vina organizirali tudi v Zagrebu.

15.11.2016Program 9. Festivala kulinarike

Znan je razpored predstav v Gledališču okusov, kjer bodo tokrat Chefi kuhali v parih, vsak svojo jed, na skupno festivalsko vino! Več o tem ter o rezervaciji mest za Gledališče okusov si lahko preberete v zavihku Program/Gledališče okusov. Znan je seznam sodelujočih v Galeriji okusov. Več o tem ter si lahko preberete v zavihku Program/Galerija okusov.

11.11.2016Rezultati Festivalskega ocenjevanja

Danes smo na novinarski konferenci predstavili zmagovalce letošnjega strokovnega Festivalskega ocenjevanja v štirih kategorijah: peneča vina, bela suha in polsuha vina, bela polsladka in sladka vina ter rose in rdeča vina. Celoten vrstni red ocenjenih vin si lahko pogledate na tej strani.

05.11.2016PRESTAVLJENO_Martinovanje v Ljubljani_12.11.

Ne glede na vse naše pozitivne misli in vero v to, da bo vremenska sreča na naši strani, smo pravkar morali priznati premoč narave in ODPOVEDATI današnje martinovanje ter ga PRESTAVITI na naslednjo soboto, 12. 11.. Vabljeni!

03.10.2016Festivalsko ocenjevanje 2016

Letošnje Festivalsko ocenjevanje bo zopet potekalo v sodelovanju z revijo Dolce vita. Revija Dolce Vita je z rubriko Vinski svetovalec edina tiskana edicija, ki desetkrat na leto objavlja ocene vin dostopnih na slovenskem trgu. Letošnji festival prinaša kar neka novosti za vinarje, ki se vezejo predvsem na Festivalsko ocenjevanje, zato vinarjem svetujemo, da svoja vina prijavijo na ocenjevanje. Več o ocenjevanju najdete na tem linku.

27.09.2016Ponudniki na Martinovanju v Ljubljani

Čez dober mesec dni prihaja naslednja izvedba Ljubljanske vinske poti - v soboto, 5. 11. 2016, se bo v stari Ljubljani dogajalo tradicionalno Martinovanje v Ljubljani. Seznam ponudnikov, ki ga ves čas dopolnjujemo, najdete na tem linku.

13.09.2016Vstopnice za 19. Slovenski festival že v prodaji

Od danes naprej lahko po znižani ceni preko sistema Eventim in vseh prodajnih mest Eventima kupite vstopnice za 19. Slovenski festival vin in 9. Festival kulinarike. Več o vstopnicah se nahaja na tem linku.

01.09.2016RadoStne prireditve na Instagramu

Z veseljem sporočamo, da nas od septembra naprej lahko sledite tudi na Instagramu - najdete nas pod RadoStne prireditve.

19.06.2016Poletna vinska razvajanja privabila preko 5000 obiskovalcev

Poletna vinska razvajanja so tudi tokrat pomahala v slovo pomladi in pozdravila poletje, saj so se zgodila na zadnjo pomladno soboto, 18. junija. Med 12. in 21. uro se je po Mestnem trgu, Stritarjevi ulici in Tromostovju vila Ljubljanska vinska pot s preko 60 stojnicami z vinsko-kulinarično ponudbo, ki je bila tudi tokrat razporejena po okoliših, da obiskovalci lažje dobijo občutek o pripadnosti, povezavah in ponudbi posameznega okoliša. Vinarjem iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije in kulinarikom, med katerimi je potrebno izpostaviti sedem ponudnikov iz projekta Okusi Ljubljane, so se pridružile tudi kmetije s pridelki in dobrotami iz vse Slovenije.Ljubljanska vinska pot – Poletna vinska razvajanja se je ponovno predstavila v svoji najboljši luči; med drugim ji je bilo naklonjeno tudi vreme. Sonce je cel dan razvajalo preko 5.000 navdušenih obiskovalcev, med katerimi so prevladovali tuji turisti, je uživalo v ponudbi odličnih slovenskih vin, kulinariki in glasbenih nastopih. Poletna vinska razvajanja so bila obarvana tudi z kulturno-umetniškimi nastopi plesnih in glasbenih skupin in posameznikov, ki so se obiskovalcem predstavljali na različnih lokacijah skozi ves dan. Predstavili so se: XXL vokalna skupina Sama in Tomaža Kozlevčarja, folklorna skupina Sovodenj, Ljudski godci in pevci Izgubljene frizerke, Folklorna skupina Pušelc in Šentjanški jurjevalci, pevke ljudskih pesmi Trlce iz Ligojne pri Vrhniki.Za piko na i pa bo gostilna Druga violina s 1. potopom vina (Joannes, renski rizling in Steyer, traminec) v Ljubljanico obudila mit o povodnem možu. Zgodba izvira z najstarejšega ljubljanskega trga, od koder je pred skoraj pol stoletja povodni mož v valove zvabil živahno Urško. Prav na Starem trgu je bilo vedno veselo, tudi France Prešeren je zapisal, da so na Starem trgu pod lipo zeleno trobente in gosli in cimbale pele – danes skrbi za prešerno vzdušje gostilna Druga violina s številnimi kulturnimi dogodki, pristnimi domačimi jedmi in izvrstnimi slovenskimi vini.»Še enkrat se je izkazalo, da brezhibno organizirane vinsko-kulinarične prireditve na prostem bogatijo ponudbo in prispevajo k utrjevanju Ljubljane kot odlične turistične destinacije,« je po prireditvi zadovoljno povedal Rado Stojanovič, direktor Ljubljanske vinske poti.

12.06.2016Vabljeni na Poletna vinska razvajanja

Ljubljani že deveto leto zapored vila tradicionalna Ljubljanska vinska pot, ki vabi Ljubljančanke in Ljubljančane na Poletna vinska razvajanja. Na stojnicah, ki bodo gostovale na ulicah, trgih in mostovih starega mestnega jedra Ljubljane, se bodo med 12. in 21. uro predstavili ponudniki vinsko-kulinaričnih dobrot iz vseh koncev Slovenije. Med več kot 60 stojnicami se bo predstavil tudi projekt Okusi Ljubljane, kjer bo moč spoznati in okusiti tipične ljubljanske jedi.(Pred)poletna vinska razvajanja bodo obarvali tudi kulturno-umetniški nastopi plesnih in glasbenih skupin in posameznikov, ki se bodo obiskovalcem Ljubljanske vinske poti predstavljali na različnih lokacijah skozi ves dan. Za piko na i pa bo gostilna Druga violina s 1. potopom vina v Ljubljanico obudila mit o povodnem možu.Potop vina v LjubljanicoZgodba izvira z najstarejšega ljubljanskega trga, od koder je pred skoraj pol stoletja povodni mož v valove zvabil živahno Urško. Prav na Starem trgu je bilo vedno veselo, tudi France Prešeren je zapisal, da so na Starem trgu pod lipo zeleno trobente in gosli in cimbale pele – danes skrbi za prešerno vzdušje gostilna Druga violina s številnimi kulturnimi dogodki, pristnimi domačimi jedmi in izvrstnimi slovenskimi vini.

14.04.2016Partnerstvo s Salonom sauvignon

Salon 3R - rizling & riesling & rebula, ki bo v sredo, 4. maja 2016, v Ljubljani, je sklenil partnerstvo s Salonom sauvignon, ki bo 7. maja 2016, na Ptuju. Gre za enega izmed redkih primerov dobre prakse na področju vink-kulinaričnih prireditev. Salona sodelujeta pri promociji, v sklopu katere bo organizirana tudi skupna novinarska konferenca (v četrtek, 21. aprila 2016, v GH Union, v Ljubljani), in pri ocenjevanju za Unionov izbor.

13.02.20163. Salon penečih vin

Tretji Salon penečih vin bo na enem mestu, v prostoru, ki pritiče dimenzijam in razkošju penečih se vin, na eni izmed najlepših lokacij prestolnice, v veliki dvorani Grand hotela Union, tudi to leto ponudil izbrana peneča se vina. Le ta iz leta v leto presegajo kliše o vinih za posebne priložnosti, praznovanja, in postajajo vedno bolj priljubljena tudi ob vseh drugih prilikah, kakor tudi kot vinska spremljava vrhunski kulinariki.Zato bomo peneča vina, ki jih bo moč okusiti in kupiti na Salonu penečih vin, nadgradili v skladu s trendi - z vrhunsko kulinariko hotelov Union. Za piko na i čarobnemu vzdušju pa bo poskrbela skrbno izbrana glasbena spremljava, ki bi znala koga zvabiti tudi na ples.

16.11.2015Banketna večerja ODPOVEDANA

Zaradi premajhnega števila rezervacij, smo bili primorani odpovedati za četrtek, 19. 11., napovedano Banketno gala večerjo z gostujočimi Chefi, ki bodo kuhali v živo tudi na 8. Festivalu kulinarike, in vini 18. Slovenskega festivala vin.

03.11.2015Vabljeni na Martinovanje v Ljubljani

Še štiri dnevi nas čočijo od tradicionalnega Martinovanja v Ljubljani, ki bo v soboto, 7. 11. 2015, med 10. in 17. uro, v stari Ljubljani. Več informacij najdete na strani Martinovanje v Ljubljani.

19.10.2015Viva il vino predstavlja zmagovalce državnega prvenstva Vino Slovenija

V petek, 23. oktobra 2015, ob 20. uri, v GH Union, Miklošičeva 1, Ljubljana, predstavljamo "Best in show v sodelovanju z ocenjevanjem Vino Slovenija/Radgonski sejem. Katerih 5 vin je zmagalo na državnem prvenstvu?" Le pet vin, da se vsakemu posvetimo, kot si zasluži. Ko si v krasnem okolju, v krasni družbi, po prijaznih cenah privoščimo kozarec ali dva, če ne kar steklenico, saj bo razpoloženje gotovo izvrstno. Seveda nam bodo kuharji GH Union za zraven pripravili izbrane prigrizke, da bo poroka vina in hrane popolna.IZBRANA VINA:- Radgonske gorice, Zlata radgonska penina, brut, 2010, Štajerska Slovenija- Radgonske gorice, Zlata radgonska penina, sec, 2011, Štajerska Slovenija- Hiša vina Doppler, Sauvignon, 2014, Štajerska Slovenija- CV - Colja Vino, Matej Colja, Izbrani teran ptp, 2011, Kras- Vinska klet Boris Lisjak, Sara, 2007, KrasVODENA DEGUSTACIJA VIN:- Vodeno degustacijo zmagovalcev državnega prvenstva, ki bo v petek, 23. 10., ob 19. uri, v Vinski knjižnjci, bo vodil doc. dr. Mojmir Wondra, predsednik ocenjevalnih komisij. Udeležba na delavnici je brezplačna ob obvezni rezervaciji mesta na: pr@radost.si. Mesta so omejena, ob premajhnem številu prijav si pridružujemo pravico do odpovedi vodene degustacije.REZERVACIJE:Rezervacije za dogodek niso potrebne, vstopnine ni!

12.09.2015Kristalni večeri diVino

Kristalni večeri diVino bodo serija četrtkovih dogodkov v predvidoma dvomesečnih intervalih, na katerih želimo predstavljati vrhunska vina slovenskih vinarjev, ob njih pa ponuditi tudi tematsko kulinariko in prijetno druženje v prečudovitem ambientu restavracije diVino oziroma v toplejših mesecih leta na zeleni terasi Kristalne palače.

09.09.2015Novo Festivalsko ocenjevanje

Na najprestižnejšem slovenskem vinskem dogodku - 18. Slovenskem festivalu vin, ponovno pripravljamo ocenjevanje vin festivalskih vinarjev. Letošnje ocenjevanje bo drugačno, saj ga pripravljamo v sodelovanju z Revijo Dolce Vita. Preberi več ...

06.08.2015PRESTAVLJENO_sobotna prireditev Mesto vina

Zaradi nezadostnega števila prijavljenih ponudnikov na avgustovsko izvedbo prireditve Mesto vina na Pogačarjevem trgu in pričakovanega slabšega obiska smo se odločili, da Mesto vina 8. 8. 2015 prestavimo na jesen. Nov termin prireditve je sobota, 10. oktober 2015. Vabljeni

12.07.2015Viva il vino predstavlja izbrane šipone_odpovedana delavnica

V petek, 17. julija VIVA IL VINO predstavlja izbrane šipone. Zaradi premajhnega števila prijav odpovedujemo vodeno degustacijo z izbranimi šiponi. Tako da se vidimo ob 20. uri, na terasi Grand hotela Union. Vabljeni, kjer se bomo ob živi glasbi družili z izbranimi vini in kulinaričnimi kreacijami Unionovih chefov.

08.06.2015Poletna vinska razvajanja - sobota, 20. junij 2015

Junijska izvedba Ljubljanske vinsko poti, ki tradicionalno nosi podnaslov Poletna vinska razvajanja, vas vabi v soboto, 20. junija 2015, v staro Ljubljano. Stojnice z vinsko-kulinaričnimi ponudniki vas med 12. in 21. uro vabijo na sprehod, pokušino in nakup. Več o ponudnikih si lahko preberete v zavihku ponudniki! 

21.05.2015PRESTAVLJENO_Mesto vina bo v soboto, 30. maja

Zaradi vse prej kot prijazen vremenske napovedi za soboto smo prvi dogodek Mesto vina prestavili za en teden. Premiera MESTA VINA bo tako v soboto, 30. maja 2015, med 10. in 20. uro, na Pogačarjevem trgu. Vabljeni!

12.04.2015Viva il vino predstavlja izbrana oranžna vina Orange Wine Festivala Izola 2015

V petek, 17. aprila 2015, ob 20. uri, v Vinski knjižnici Kavarne Union, Miklošičeva 1, Ljubljana, predstavljamo "Četrta vinska barva? 5 odgovorov čaka" po izboru Orange Wine Festivala Izola 2015, ki bo v petek, 24. aprila 2015, v Manziolijevi palači v Izoli. Le pet oranžnih vin, da se vsakemu posvetimo, kot si zasluži. Le pet vinarjev, ki nam ob degustaciji o svojem vinu povedo vse skrivnosti. Ko si v krasnem okolju, v krasni družbi, po prijaznih cenah privoščimo kozarec ali dva, če ne kar steklenico, saj bo razpoloženje gotovo izvrstno. Seveda nam bodo kuharji GH Union za zraven pripravili izbrane prigrizke, da bo poroka vina in hrane popolna.

07.04.2015Viva il vino predstavlja najboljše malvazije 17. Festivala Malvazija 2015

V petek, 10. aprila 2015, ob 20. uri, v Vinski knjižnici Kavarne Union, Miklošičeva 1, Ljubljana predstavljamo najboljše malvazije 17. Festivala Malvazija 2015, po izboru društva Sommelier Slovenije. Le pet malvazij, da se vsaki posvetimo, kot si zasluži. Le pet vinarjev, ki nam ob degustaciji o svojem vinu povedo vse skrivnosti. Ko si v krasnem okolju, v krasni družbi, po prijaznih cenah privoščimo kozarec ali dva, če ne kar steklenico, saj bo razpoloženje gotovo izvrstno. Seveda nam bodo kuharji GH Union za zraven pripravili izbrane prigrizke, da bo poroka vina in hrane popolna.

16.02.2015Salon penečih vin presegel vsa pričakovanja

Na prvi petek trinajstega v tem letu, ki je sovpadel s predvalentinovim večerom, se je v veliki dvorani Grand hotela Union trlo vinoljubcev – še prav posebno tistih, ki se navdušujejo nad mehurčki. Drugi Salon penečih vin v Ljubljani je na najlepši lokaciji v mestu združil preko 30 domačih in tujih pridelovalcev penečih se vin z več kot 450 ljubitelji penečih se vin. Več si lahko preberete na tej strani. 

03.02.2015Znani vsi razstavljavci na Salonu penečih vin

Danes smo objavili dokončen seznam razstavljavcev na 2. Salonu penečih vin, ki bo v petek, 13.2.2015, med 17. in 24. uro, v GH Union. Vse razstavljavce in njihova vina si lahko pogledate na tem linku.

26.01.2015NAJ vina Slovenskega festivala vin v Vinski knjižnici

V petek, 30. januarja vam bomo v Vinski knjižnici, ob brezplačni degustaciji v družbi vinarjev, po ugodnih cenah ponudili pet NAJ vin po izboru obiskovalcev 17. Slovenskega festivala vin. Izboru najboljših vin pa bosta dodana še izbor odličnih jedi in prijetna glasba. Več si lahko preberete na tem linku.

06.01.20152. Salon penečih vin

Drugi Salon penečih vin bo na enem mestu, v veliki dvorani Grand hotela Union, tudi to leto ponudil izbrana peneča se vina. Le ta iz leta v leto presegajo kliše o vinih za posebne priložnosti, praznovanja, in postajajo vedno bolj priljubljena tudi ob vseh drugih prilikah, kakor tudi kot vinska spremljava vrhunski kulinariki.Zato bomo peneča vina, ki jih bo moč okusiti in kupiti na Salonu penečih vin, nadgradili v skladu s trendi - z vrhunsko kulinariko hotelov Union. Za piko na i čarobnemu vzdušju, ki se bo zgodilo le večer pred valentinovim, pa bo poskrbela skrbno izbrana glasbena spremljava, ki bi znala koga zvabiti tudi na ples.

04.11.2014Viteška vina v Mestnih hiši

Tokratnji spremljajoči dogodek Ljubljanske vinske poti - Martinovanja v Ljubljani bo posvečen Viteškim vinom; vinom, ki so jih člani Združenja slovenskega reda vitezov vina v preteklih 11 letih izbrali za svoja Viteška vina. Združenje slovenskega reda vitezov vina je samostojno, prostovoljno, nepridobitno, versko in politično neopredeljeno združenje državljanov Slovenije, ki uresničujejo svoje interese na področju čaščenja vinske trte in vina, negovanja, spodbujanja in širjenja kulture uživanja vina in s tem povezanih dejavnosti. Z ustanovitvijo 9. januarja 2004, na Ptuju je Red stopil zelo dejavno in široko organizirano področje. Red si tako prizadeva to področje nadgraditi s svojo zgodbo.Del te zgodbe je tudi Viteški turnir slovenskih vin, katerega vsako leto organizira Red. Vsi člani Reda izbirajo med vini, ki so jih prijavili vinarji, člani Reda in korporativni člani Reda (velike kleti). Prvi viteški turnir je bil organizirav v ustanovnem letu 2004, do danes se je tako zvrstilo že kar 11. Viteških turnirjev slovenskih vin in 11 vin je prejelo naziv Viteško vino. V sklopu otvoritve Martinovanja v Ljubljani bomo podelili priznanja vsem dosedanjim Viteškim vinom. Priznanja bosta podelila Franc Jankovič, ambasador Reda in Milan Kneževič, častni ambasador Reda.

01.11.2014Odštevamo do Martinovanja v Ljubljani

Še teden dni nas loči od Martinovanja v Ljubljani, ene od izvedb Ljubljanske vinske poti, ki se bo zgodila v sklopu prireditev November v Mestu vina. Martinovanje v Ljubljani bo tudi to leto potekalo po tradicionalnem receptu, v katerem se prepletajo vrhunska vinsko-kulinarična ponudba iz vsek koncev Slovenije, otvoritvena povorka, krst mladega vina, kulturno-umetniški program in druge zanimivosti; bo pa kljub temu imelo eno spremembo - za razliko od pteteklih leto bomo letos v Ljubljani martinovoali kar dvakrat - v soboto 8. in v soboto 15. novembra. Obakrat med 10. in 17. uro in obakrat na Mestnem trgu, Stritarjevi ulici, Cankarjevem nabrežju in na Tromostovju. Glavna razlika med prvo in drugo martinovo soboto bo otvoritev, ki bo pospremila samo prvo martinovo soboto. Prav tako bodo različni ponudniki vinsko-kulinaričnih dobrot - eni bodo Ljubljančanke in Ljubljančane ter domače in tuje turiste razveseljevali obe soboti, drugi samo eno. V vsakem primeru vas vabimo, da se nam pridružite vsaj eno, ali še bolje kar obe soboti.  

29.09.2014Najavljamo Martinovanje v Ljubljani

Letošnje Martinovanje v Ljubljani bo nekaj posebnega, saj bomo martinovali kar dva krat - 8. in 15. novembra, vsakokrat med 10. in 17. uro, na ulicah, trgih in mostovih stare Ljubljane. Prvo izvedbo Martinovanja v Ljubljani bo tudi to leto spremljal dogodek v atriju Mestne hiše - letos bo posvečen viteškim vino Združenja slovenskega reda vitezov vina. Sicer pa si lahko seznam ponudnikov, ki ga ves čas dopolnjujemo, pogledate v zavihku Ponudniki.

16.09.2014V soboto vabimo na dobrote Posavje in Podravje

Po Salonu penečih vin ter dveh izvedbah Ljubljanske vinske vinske poti jesenski del sezone odpiramo s še eno manjšo, specializirano izvedbo Ljubljanske vinske poti. Na tokratnji Ljubljanski vinski poti, ki se bo vila po Stritarjevi ulici, v Ljubljani, to soboto, 20. septembra 2014, med 11. in 19. uro, boste lahko uživali v ponudbi vina, hrana, domačih izdelkov in drugih dobrot, predstavljenih in zbranih vinorodnih dežel Podravja in Posavja.Ponudniki vinsko-kulinaričnih storitev, ki se bodo predstavili na prireditvi Ljubljanska vinska pot predstavlja Podravje in Posavje:Vinorodna dežela Podravje:P&F Jeruzalem Ormož, Ptujska klet d.o.o., Vinogradništvo Marjan Kramer, Vinogradi Horvat, Vinogradništvo Mulec in KULeBIKE, Vinogradništvo Kovačič, VINOrejaKAUČIČ, Radgonske gorice d. d., Konzorcij Ritoznojčan - Vila Platana - vinska klet, Konzorcij Ritoznojčan - Vina Vehovar, Konzorcij Ritoznojčan - Vina Frešer, Konzorcij Ritoznojčan - Trajnostno kmetovanje Zorjan.Vinorodna dežela Posavje:Turistična kmetija Balon - Bela Gorca, Kmečka zadruga Krško z.o.o., Vinska klet Krško, Kmečka zadruga Sevnica, z.o.o., Občina Sevnica, Kmetijska zadruga Metlika,Vino Graben, Kmetija Pribožič.Okusi Ljubljane:Restavracija Romansa 1971, Gostilna pri Trubarjevi mami.Drugi ponudniki:Taste me (Fino Plus d.o.o.).

20.05.2014Objavljeni sodelujoči na prireditvi LVP predstavlja vinorodno deželo Primorsko

Na naši novi prireditvi Ljubljanska vinska pot predstavlja vinorodno deželo Primorsko, ki bo v soboto, 24, maja., med 11. in 19. uro, v stari Ljubljani, bodo svoja vina, kulinarične dobrote in druge domače pridelke in izdelke predstavili naslednji ponudniki: Istra tartufi Vinko Šavle, Izbrana vina Bordon, Kmetija Bizjak Tomaž in Radivoj, Kmetija Murenc, Mansus Makovec Bogdan&Boštjan, Marinič Na bregu, Posestvo ŠTOKELJ, Tilia, Trgovina in degustacijski prostor z Vipavskimi izdelki Faladur, Vina Ferjančič, Vina Poljšak, Vina Sanabor, Vina Sončni Škol, Vina Štoka - Kras, Vina Ušaj - USSAI, Vina Zgonik, Vinakoper, Vinarstvo Gec, Vinarstvo Lisjak, Vinogradništvo in vinarstvo ČARGA 1767, Vinska klet "Goriška Brda", Vipava 1894, d.d. ZARO, vina in oljčno olje.

05.05.2014Objavljeni sodelujoči na Salonu penečih vin

Na Salonu penečih vin, ki bo v četrtek, 15. maja 2014, med 16. in 24. uro, v GH Union, v Ljubljani, bodo svoja peneča vina predstavili naslednji vinarji: BjanaDveri-Pax d.o.o.Emeran ReyaGregor ŠtembergerHiša vina DopplerIsteničIzbrana vina BordonKmetija Slavček - Franc VodopivecKmetijska zadruga MetlikaMarinič Na breguObčina Pesnica in Vinogradništvo MulecP&F Jeruzalem OrmožPernod Ricard SlovenijaPosestvo SartoriRadgonske gorice d. d.Semiška peninaSteyer vinaVila Platana - vinska kletVina JoannesVina SanaborVina Sončni ŠkolVina Štoka - KrasVino FalotVinogradništvo in vinarstvo ČARGA 1767Vinska klet "Goriška Brda"Vinska klet Mastnak - Zdravko MastnakVipava 1894 d.d.Zlati grič

17.04.2014Manj kot mesec dni do Salona penečih vin

Vabljeni na prvi Salon penečih vin v Ljubljani, na pokušino več kot 50 domačih in nekaj tujih penečih vin. Salonsko degustacijski predstavitvi med 16. in 20. uro, bo sledilo nadaljevanje Gala mehurčki pod zvezdami, kjer se bomo ob mehurčkih, izbrani kulinariki in glasbi družili do polnoči.

26.03.2014Objavljen je razpis za 17. Slovenski festival vin

Danes smo objavili in razposlali razpis za sodelovanje na že 17. Slovenski festival vin, ki bo 20. in 21. novembra, v Grand hotelu Union, v Ljubljani. Festival bo tudi to leto spremljal Festival kulinarike, že 7. po vrsti. Več o letošnjem festivalu in pogojih sodelovanja lahko vsi zainteresirani najdete v zavihku ZA RAZSTAVLJAVCE.

26.03.2014Objavljeni so razpisi za kar šest letošnjih izvedb Ljubljanske vinske poti

Danes smo objavili razpise razstavljavce za kar šest letošnjih izvedb Ljubljanske vinske poti. Že tradicionalnima izvedbama Poletnim vinskim razvajanjem v juniju in Martinovanju v Ljubljani v novembru, smo dodali še tri izvedbe posvečene specializiranim predstavitvam slovenskim vinorodnim deželam. Vsaka izmed treh izvedb, ki smo jih poimenovali Ljubljanska vinak pot predstavlja ... bo posvečena eni vinorodni deželi - Primorski, Podravju in Posavju. Letošnja novost sta tudi dve letošnji izvedbi Martinovanja v Ljubljani. Več o samih prireditvah ter pogojih za sodelovanje si razstavljavci lahko preberete v zavihku ZA RAZSTAVLJAVCE.

15.11.2013Predstave v Gledališču okusov

Znani so vsi Chefi, ki bodo kuhali v živo vnašem Gledališču okusov. Letošnji povabljenci, ki se bodo predstavili v Gledališču okusov so: Janez Bratovž, Igor Jagodic, Luka Jezeršek,  Borut Jovan, Marko Pavčnik in Uroš Štefelin. Šest povabljenih Chefov bo letos ustvarjalo na temo sladkovodnih rib (pa ne nujno postrvi) v četrtek, 21. novembra in v petek 22. novembra - vsak dan bodo po tri predstave oziroma kuhanja v živo. Več o temi in Chefih ter rezervaciji mest si lahko preberete v zavihku Program/Predstave.

07.11.2013Martinovanje PRESTAVLJENO na 16.11.2013

Letošnjo tretjo izvedbo Ljubljanske vinske poti, ki je posvečena prazniku sv. Martina, in njemu v čast poimenovana Martinovanje v Ljubljani, smo zaradi zelo slabe vremenske napovedi PRESTAVILI na soboto, 16. novembra 2013. Prireditev bo potekala po prvotnem programu.

21.10.2013Martinovanje v Ljubljani

Manj kot trije tedni nas še ločijo od letošnje že tretje izvedbe Ljubljanske vinske poti. Poletnim vinskim razvajanjem v juniju ter Košu slovenskih dobrot ob finalu Eurobasketa 2013 se bo pridružila še Ljubljanska vinska pot posvečena godu sv. Martina, ki je poznan kot martinovo - praznik vina, in zato poimenovana Martinovanje v Ljubljani. Če smo lani martinovali dober teden pred martinovim na prireditvi Predmartinova Ljubljana, bomo letos prav na martinovo soboto, 9. novembra 2013, med 10. in 17. uro. Sestavni del letošnjega Martinovanja v Ljubljani bo dogodek Županska vina v Mestni hiši, ki bo potekal v soboto, 9. novembra 2013, med 10. in 14. uro, in na katerem bo moč spoznati in okusiti županska in protokolarna vina županov iz vse Slovenije. Vabljeni!

25.09.2013Koš slovenskih dobrot je za nami

Vse se enkrat zgodi prvič. Tokrat se je prvič zgodila večdnevna Ljubljanska vinska pot. Kar osem dni je prireditev, ki smo jo navdahnjeni z EuroBasketom 2013 poimenovali Koš slovenskih dobrot, vabila Ljubljančane, obiskovalce Ljubljane in navijače Eurobasketa na vinsko-kulinarični sprehod med stojnicami, ki so s svojo ponudbo bogatile najprej Breg, nato pa Stritarjevo ulico.Koš slovenskih dobrot je bila prodajna, vinsko-kulinarična prireditev na prostem, ki je potekala med 14. in 21. septembrom, vsak dan med 11. in 20. uro. Prireditev je bila ob podpori Turizma Ljubljana zasnovana z idejo predstavitve odličnih slovenskih vin, (zaščitenih) kmetijskih pridelkov in proizvodov ter drugih kulinaričnih dobrot v prvi vrsti navijačem EuroBasketa 2013.  

01.08.2013Objavljen je razpis za 16. SFV

Z današnjim dnem objavljamo razpis za 16. Slovenski festival vin, ki bo 21. in 22. novembra 2013, med 15. in 21. uro, v GH Union, v Ljubljani. Razpis si lahko ogledate s klikom na sivo obarvane besedeVzporedno objavljamo tudi razpisa za še dve letošnji izvedbi Ljubljanske vinske poti - v septembru se bo LVP - KOŠ SLOVENSKIH DOBROT vila po stari Ljubljani med 14. in 21. septembrom, vsak dan med 11. in 20. uro, v soboto, 9. novembra, med 10. in 17. uro, pa bo tradicionalno MARTINOVANJE V LJUBLJANI. Oba razpisa si lahko ogledate s klikom na sivo obarvane besede - LVP - razpisa za Koš dobrot in Martinovanje v Ljubljani.